En pyöräile huvikseni, kuntoillakseni tai harrastaakseni. Pyöräilen päästäkseni paikasta toiseen. Nopeasti, sujuvasti ja mahdollisimman vähällä energialla.

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Tärkeysjärjestys

http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsingin+ratakuilun+kevyen+liikenteen+väylä+myöhästyy/1135256267575

"Kaupunki on sopinut eduskunnan kanssa, että huoltotunnelista louhittava kiviaines voidaan kuljettaa ratakuilua pitkin Jätkäsaareen, jossa se käytetään maan täyttöön uudella asuinalueella. Kivilouheen kuljetus kuilua pitkin on helpotus sekä Töölön asukkaille, että alueen liikenteelle"

Helpotus alueen liikenteelle, eli autoilijoille.

Tämä kuvastaa niin tyypillisesti vallitsevia asenteita. Taas uhrataan pyörätie auto- ja huoltoliikenteelle, kuten Hakamäentien remontin yhteydessä. Tällaista mokaa ei voi enää toistamiseen pistää typeryyden, tietämättömyyden tai ajattelemattomuuden piikkiin. Kyseessä on vakava asenneongelma. Pahoin pelkään, että tämä asenneongelma on juurtunut niin syvälle, että se poistuu vasta ihmisten mukana jos silloinkaan.

Käytännön teot kertovat todellisesta tärkeysjärjestyksestä. Ensin autot. Sitten pyörät, jos jää aikaa, tilaa ja rahaa. Jos autoilijoille tarvitaan lisää aikaa, tilaa tai rahaa, ne voidaan kätevästi ottaa pyöräilijöiltä.

Pyöräilyä on oikein kiva kannattaa ja kaksinkertaistella, kunhan sille ei tarvitse ottaa tilaa tai rahaa mistään. Vähän imagomarkkinointia, vihreää väriä kiiltävälle paperille ja kyllä se siitä ihan itsestään kaksinkertaistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti