En pyöräile huvikseni, kuntoillakseni tai harrastaakseni. Pyöräilen päästäkseni paikasta toiseen. Nopeasti, sujuvasti ja mahdollisimman vähällä energialla.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Länsiväylä on korkattu!

Miljoonat kiitokset kaikille 13.9. Kriittiselle pyöräretkelle ja Länsiväylän korkkaamiseen osallistuneille! Retki onnistui täydellisesti ja tunnelma oli mahtava! Pikkuisia sadekuuroja hädin tuskin huomasi. Osallistujia oli noin 260, ja mukana ajelemassa oli muun muassa Anni Sinnemäki ja Ville Ylikahri. Mielenosoitus keräsi myös runsaasti mediahuomiota.

Länsiväylä!
Muutama päivä ennen mielenosoitusta poliisi meinasi kieltää Länsiväylällä ajamisen, mutta lopulta lupa irtosi neuvottelujen ja reittimuutoksen myötä. Reitti pysyi muuten samana, mutta Lauttasaarentie ja Länsiväylä ajettiin toiseen suuntaan. Kiitos poliisille yhteistyöstä! On hienoa, että poliisissakin ymmärretään mitä tarkoittaa demokratia, sananvapaus ja kokoontumisvapaus.

Lähdön odottelua.
Länsiväylän valtaaminen varttitunniksi kirvoitti netissä paljon kiihkeää tuohtumusta, mikä kertoo yksityisautoilun pyhästä asemasta Suomessa. Asian herättämän paheksunnan myötä meinasin kirjoittaa tähän kattavan puheenvuoron mielenosoituksen taustoista perusteluineen, muutoksen välttämättömydestä, oikeudenmukaisuudesta ja niin edelleen. Mutta miksi vaivautua. Asia on jo perusteltu moneen kertaan. Ulkomailla riittää esimerkkejä. Kyynel, jos pari 60-luvulle jämähtänyttä jäärää räjäyttää otsasuonensa siksi, että demokratiassa kansalaiset käyttävät kokoontumisvapauttaan ja sananvapauttaan. Unelmoikoot Smith-Polvisesta ja eläkööt moottoritiefantasiassaan vielä vähän aikaa. Asiat muuttuvat, päättäjät ovat myötämielisiä, eikä kehitystä pysty muutama konservatiivi estämään, vaikka kuinka meuhkaisivat netissä.

Ja kyllä Janne-Setäkin lopulta huomaa, miten mukavaa on, kun kadulla kuulee puhua kaverin kanssa.

Mielenosoituksen tarkoitus on herättää ihmiset ajattelemaan, kyseenalaistamaan ja miettimään omaa näkökulmaansa. Ja siinä me todella onnistuimme.

Länsiväylän rampille. Kuva: Otso Kivekäs
Tämä historiallinen tapahtuma oli mukana aloittamassa uutta kaupunkisuunnittelun aikakautta. Keskiviikkona 14.9. Ville Ylikahri jätti valtuustoaloitteen selvityksen tekemisestä Länsiväylän muuttamisesta kaupunkibulevardiksi. Aloitteen allekirjoitti 28 valtuutettua Vihreistä, Demareista, Kokoomuksesta, Keskustasta, RKP:stä, Vasemmistoliitosta ja SKP:stä.

Muutos on tulossa. Kyse on vain siitä, kuinka paljon sitä ennen hukataan aikaa, energiaa ja rahaa huonoihin vanhentuneisiin ratkaisuihin, todetaan kantapään kautta ettei tämä enää toimikaan, ja tehdään se uudestaan. Tämä maa tarvitsee teitä rohkeat, ennakkoluulottomat, uudistusmieliset ja kriittiseen ajatteluun kykenevät ihmiset. Kriittinen pyöräretki Länsiväylällä osoitti, että muutos on mahdollinen. Tästä on hyvä jatkaa. Yhdessä teemme paremman kaupungin!

Uutisjuttuja tapahtumasta:



Videoita tapahtumasta:



Kuvia tapahtumasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti