En pyöräile huvikseni, kuntoillakseni tai harrastaakseni. Pyöräilen päästäkseni paikasta toiseen. Nopeasti, sujuvasti ja mahdollisimman vähällä energialla.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Tietoa liikennesäännöistä

Liikenteessä, mediassa ja keskusteluissa saa jatkuvasti huomata, että ihmisten liikennesääntötuntemus on todella kurjalla tolalla. Liikennesäännöt ovat epäselvät jopa poliisille. Poliisi, Liikenneturva ja autokoulut ovat epäonnistuneet tehtävässään jakaa liikennesääntöjen tuntemusta. Liikennesääntöjen tuntemattomuus on vakava ongelma liikenteen turvallisuuden ja myös sujuvuuden kannalta.

Tähän blogiin tullaan usein liikennesääntöihin ja erityisesti polkupyöräilijää koskeviin liikennesääntöihin liittyvillä hakusanoilla. Siksi aion antaa oman panostukseni aiheeseen ja kerään liikennesääntöjä yhdelle sivulle. Liikennesääntösivu ei ole heti valmis, täydennän sitä vähitellen. Tarkoitus ei ole tehdä täydellisen kattavaa selvitystä liikennesäännöistä, vaan peruspaketti lähinnä pyöräilyyn liittyen.

Koska mediassa on jaettu niin paljon virheellistä ja harhaanjohtavaa tietoa liikennesäännöistä, ja koska haluan kannustaa lukijoita lähdekritiikkiin ja omaan ajatteluun, laitan mahdollisuuksien mukaan jokaisen säännön kohdalle perustelut ja/tai lakiviitteen.

Linkki liikennesääntösivuun löytyy tämän sivun oikeasta laidasta.

1 kommentti: