En pyöräile huvikseni, kuntoillakseni tai harrastaakseni. Pyöräilen päästäkseni paikasta toiseen. Nopeasti, sujuvasti ja mahdollisimman vähällä energialla.

torstai 26. heinäkuuta 2012

Viikon aivovaurio 1

Kuten me kaikki liikenneturvallisuusvalistuneet pyöräilijät tiedämme, kypärän käyttämättömyys aiheuttaa aivovaurioita. Selvästikin siis monet pääkaupunkiseutumme pyörätieratkaisuista on suunniteltu ilman kypärää.

Viikon aivovaurio -palkinnon saa ensimmäisenä tämä työmaajärjestely Itäkeskuksessa:

Työmaajärjestely ohjaa pyöräilijät kiertoreitille...
...portaisiin.
Lieneekö tämänkin työmaajärjestelyn vastuulliselta henkilöltä unohtunut kypärä päästä. Moista piittaamattomuutta omasta ja muiden turvallisuudesta on vaikea hyväksyä!

Haluaisin nähdä, kun kyseisestä ratkaisusta vastuussa olevat

1) ajavat kuormapyörällä portaat ylös,
2) ajavat kuormapyörällä portaat alas,
3) taluttavat kuormapyörän portaat ylös

tai, ollaan nyt sentään reiluja,

4) ajavat ihan tavallisella pyörällä portaat ylös.

5 kommenttia:

 1. Ei ne nyt niiiin tyhmiä ole. Olen tuosta jonkun kerran kanniskellut fillaria olalla, helpoin reitti ilman tuota katuremonttiakin. Muuten tuossa joutuu kiertämään bussilaitureiden ohi.

  VastaaPoista
 2. Kuntsa taitaakin olla vastuullinen ratkaisuun, kun se kelpaa hänelle itselleen.

  Mutta jos ei ajatella vain itseä, vaan kaikkia, niin miten esim. mummot tai lapsikärryiset tuosta selviää? Tämä "kyllä minä itse selviän" -asenne pitää loppua. Kun keskustellaan esim. Hämeentiestä, niin aina jokin 65-vuotta 25 eri maassa pyöräillyt päräyttää: "en minä koe siinä mitään vaaraa (kun kerran siitä ajoin)". Mutta kun kyse ei ole vain omasta rohkeudesta ja päättäväisyydestä, vaan kaikkien tasavertaisesta mahdollisuudesta pyöräillä helposti, sujuvasti ja turvallisesti kaikkialla Helsingissä. piste.

  Entä koska nähdään vastaavanlainen kiertotie yksityisautoille tai busseille? tai edes yksi poikittainen kanttikivi ennen suojatietä.

  VastaaPoista
 3. Ei Helsingissä tarvitse pyöräillä. Siellä on metro, raitiovaunut, bussit ja omat jalat.

  VastaaPoista
 4. "kypärän käyttämättömyys aiheuttaa aivovaurioita" siis kaikilla, jtka eivät syystä tai toisesta käytä kypärää liikkuessaan tai paikalla olllessaan on aivovaurio? Löytyykö myös tähän joku kahdeksankymmenluvulla tehty tutkimus, joka moisen väittämän oikeaksi todistaa?

  Itse asia on juuri sitä samaa, mitä näkee myös muissa kaupungeissa, täydellistä välinpitämättömyyttä/ajattelemattomuutta yhdistettynä hälläväliä asenteeseen. Itse olen katsonut asiakseni olla piikkinä lihassa ottamalla tarpeeksi monta kertaa yhteyttä kaupungin instansseihin että parannusta johonkin täydelliseen möykkyyn myös oikeasti tehdään.

  VastaaPoista
 5. Pakko nostaa vanha kuva esiin.. Kuinka pitkä kiertomatka tulee jos ei kanna fillaria portaita ylös, ja kiertää muuta kautta? Ja kuinka olisit itse hoitanut kiertotien?

  VastaaPoista