En pyöräile huvikseni, kuntoillakseni tai harrastaakseni. Pyöräilen päästäkseni paikasta toiseen. Nopeasti, sujuvasti ja mahdollisimman vähällä energialla.

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Pyöräilyä Unioninkadulla

Ja miksi pyörätien käyttövelvollisuus tulee poistaa



Tässä pyörätie ja jalkakäytävä on erotettu toisistaan kiveyksellä. Väylä on ahdas ja vilkasliikenteinen. Ilmeisesti paikalle läntätyt yhdistetyn väylän ja tietyön merkit ovat oikeuttavinaan pyörätien tukkimisen kahdella roskalavalla, sillä tietyötä ei näy lähimaillakaan. Pikantin viimeistelyn tukokselle antavat kaksi keskelle pyörätietä pysäköityä pakettiautoa. Tinkimättömällä ammattitaidottomuudella.

6 kommenttia:

  1. Ihailtavaa kritiikkiä. Kiitos.

    Ajelin itsekin tuosta ohi maanantaina ja päätin, että jatkossa jos on jotain pyörätiellä, kurvaan aina kadun kautta ja ajan kadulla juuri niin kauan kun sopiva viiste on takaisin pyörätielle. Tuossakin tulin keskuskatua laittomasti kadulla, kaisaniemenkatu laillisesti kadulla, pyörätielle liisankadun jälkeen, tuossa kadulle laittomasti, pitkäsilta pyörätietä ja sen jälkeen hämeentielle laillisesti ja siitä ympyrätalon valoista vasempaan ja ylös kallioon. Mahdotonta ajella, jos käyttövelvoitetta pitäisi oikeasti noudattaa. Ja kaikkeen tuohon tulin malminrinne, simonkatu suunnasta. Sielläkin pitäisi joka toinen kortteli vaihtaa puolta, jos pyöräteille halajaa. Ja päättäjien mielestä kaikki hyvin ;)

    Ja tänään tehtaankadulta etelärantaan. Taas jokin lavettihelvetti suoraan pyörätiellä, ...ja taas kadulle!

    jari

    VastaaPoista
  2. Lavat ovat tainneet nököttää tuossa jo pari viikkoa? Noin 5 metrin päässä kulman takanahan olisi mainiosti tilaa poistamalla pari pysäköintipaikkaa (tai ehkä hätätapauksessa jopa entisen leffateatterin edustalla leveällä jalkakäytävällä). Kenelle tällaisesta pelleilystä pitää valittaa?

    VastaaPoista
  3. Jonkin sortin virallinen taho tässä lienee myös vastuussa, kun on oikein tilapäiset liikennemerkit paikalla. Sen kun näkisi, että joskus nämä roskalavat tukkisivat pyöräteiden sijaan vaikka toisen autokaistoista.

    VastaaPoista
  4. Mikä siinä muuten on, että juuri pakettiautojen kuljettajat tuntuvat törttöilevän eniten? Pakettiautolla saa ilmeisesti pysäköidä minne sattuu huvittamaan, esim pyörätielle. Ihan sama vaikkei olisi kyse huoltoajosta vaan kuski kävisi vaikka kaupassa ostamassa eväitä siinä näppärästi. Usein myös ajoradalla pyöräilevälle tööttävä on myös pakettiauton kuljettaja. Eikös ammattilaisten pitäisi olla niitä parempia ja fiksumpia kuskeja?

    VastaaPoista
  5. On kyllä havainnolliset kuvat!

    Pitäisi varmaan tehdä pieniä lappusia laitettavaksi tuulilasinpyyhkimen alle: "Älä blokkaa minun kulkuväylääni! - Pyöräilijä" tms.

    Hyvät kuvat/tekstit voisi pistää blogin kautta jakoon pdf:nä muillekin tulostettavaksi.

    VastaaPoista
  6. Kaikista näistä pyräteiden vioista, tukkimisista ja muista kannattaa laittaa palautetta rakennusvirastolle: http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Artikkeli?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/HKR/fi/Yhteystiedot+ja+palaute/Palautelomake

    Ja tarvittaessa soittaa poliisi antamaan sakko. Vaatii kyllä itseltä aikaa vähän enemmän, mutta kannattaa.

    VastaaPoista