En pyöräile huvikseni, kuntoillakseni tai harrastaakseni. Pyöräilen päästäkseni paikasta toiseen. Nopeasti, sujuvasti ja mahdollisimman vähällä energialla.

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Paljon sanoja, vähän tekoja

VR ja HSL aloittivat tammikuussa polkupyörien lisämaksuttoman kuljetuksen kokeilun pääkaupunkiseudun lähijunissa HSL:n lippualueella.

Tosi hienoa, jaloa, pyöräily-ystävällistä ja jeejee hypehype, paitsi että pyöriä ei saa kuljettaa ruuhka-aikoina klo 7-9 eikä 15-18. Ei edes maksusta. Eli juuri silloin kun pitäisi oikeasti mennä johonkin, kuten töihin.

Työmatkalaisille tämä hieno pyörän kuljetusetuus ei siis ainakaan ole suunnattu. No kenelle sitten? Niille, jotka haluavat matkustaa junalla harrastamaan pyöräilyä Helsingistä Vantaalle?

Vähän ärsyttää tällainen kosmeettinen pyöräilyjeesustelu julkisuudessa, josta ei ole mitään todellista hyötyä pyöräilijälle. Sama juttu kun maalataan jalkakäytävälle valkoista viivaa parin korttelin matkalle ja julistetaan, että nyt on sitten 26,7% lisää pyörätietä, olkaa kiitollisia.

Ennustan että seuraavaksi VR/HSL ilmoittaa kokeilun päättymisestä ja toteaa, että pyörän kuljettaminen junassa ei ollut kovin suosittua.

Todellinen teko pyöräilyn edistämiseksi olisi vaikka viimeinkin poistaa se pyörätien käyttövelvollisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti